Ste se kdaj vprašali, kakšna je razlika med retro in vintage? Če niste si preberite tale kratek zapis. Torej, retro pomeni videti nekaj, kar je obstajalo v nedavni preteklosti. Posnema trende, načine, modo ali stališča in na splošno pomeni letnik vsaj petnajst, dvajset ter tja do 50 let nazaj v preteklost.

Retro predmeti so lahko so povsem novi, vendar morajo biti narejeni v slogu časa predmeta, ki ga poskušajo ponoviti. Vintage je tesno povezan s starinami in velja za vse, dobro ohranjene stvari, stare približno od 100 do 50 let. Vse starejše od 100 let je starinsko.

Stikala, vtičnice...


Vtičnice in stikala so eno od osrednjih točk prostora, s katerim komuniciramo vsak dan. Naj se ujemajo z vintage in retro trendi oblikovanja. Veliko izbiro stikal s široko paleto okvirjev si lahko ogledate v naši spletni trgovini in si izberite svoj slog.

Naša stikala ponujajo zgodovinski slog s sodobnimi standardi kakovosti in odlično umestitvijo v sodobni interier. Izdelana so v nemškem podjetju THGP, vrhunske funkcionalne kakovosti ter izpolnjujejo naše zahteve po dobrih izdelkih.

Retro in vintage stikala za luči so lahko odlična izbira pri oblikovanju notranjosti ter dodajo zanimivo toplo noto za kateri koli moderni interier. Skrbimo za to, da boste lahko zahvaljujoč nam celotno hišo opremili v retro slogu iz pretekle dobe.

image

Svetila


Dekorativni elementi iz preteklosti v modernem stanovanju lahko delujejo prav osvežujoče. Retro slog se namreč vrača v sodobni dekor in posamezni retro elementi se odlično podajo v moderni interjer. Z umestitvijo svetil in luči v svoj dom lahko na enostaven način poskrbite za retro poudarke, ki bodo vaš dom naredili igriv in prijetnejši za bivanje.

Naraven bel keramičen krožnik, keramična stropna rozeta z medeninastim držalom, senčnik iz jeklene pločevine z notranjo belo emajlirano površino, visoko kvalitetna namizna svetilka iz bakelita, zunanja svetilka, polirana medenina iz Švedske in še bi lahko naštevali.

Okovje


Naše retro okovje za vrata vam bo pomagala hitro in enostavno zaključiti projekt obnove doma. Ne glede na to, ali gre za ključavnice ali gumbe vrat, boste našli verodostojne reprodukcije klasične retro-vintage opreme za vrata po vaši izbiri.

Ročaji kljuk in gumbov za vrata iz črnega in belega porcelana, prijetno hladne na otip so izdelani v Limogesu, mestu v nekdanji francoski provinci Limousin. Ponikljani medeninasti deli so narejeni iz enega kosa. Na voljo so tudi litoželezni, cinkani in medeninasti ročaji.

Klasične kopalniške armature


Opremljanje kopalnice s klasičnim rero-vintage elegantnim dizajnom, se lahko v sodobnem okolju prilagodi mnogim konceptom.

image

Klasična kopalnica je s tradicionalnim dizajnom povezana s prejšnjo kulturo kopalnic. Ukrivljene črte, svetli toni in zlati poudarki obogatijo ambient. Tradicionalni slog opremljanja daje igriv, a hkrati eleganten vtis.

Naše retro pipe in mešalniki so popolnoma v skladu s klasičnim dizajnom kopalnic. Za gladkimi oblikami skrivajo inovativne tehnologije v kombinaciji sodobnega prostorskega načrtovanja in očarljivih elementov oblikovanja.

Ne glede na to, ali imate raje jasnost sodobne arhitekture ali eleganco elegantne stare stavbe: kopalnica v tradicionalnem videzu se bo brezhibno združila v katero koli okolje in vašemu domu dodala oseben pečat. Sodobna zasnova prostorov je osnova za elegantno povezavo s prejšnjo kulturo kopalnic.